dijous, 18 de novembre del 2010

La veritat de les finances municipals


Alguns "incendiaris" i també alguns/es "ressentits" han fet manifestacions, durant els darrers mesos, sobre la situació financera de l'Ajuntament que no s'acosten, ni de lluny, a la veritat.
Ara però, amb més de cinc mesos de retard, el "govern" PSC-CiU ha convocat la Comissió Especial de Comptes per aquest divendres dia 19, on s'analitzarà el Compte General del 2009 per a que, posteriorment, i durant 23 dies, estigui exposat al públic i, si no hi ha al·legacions es pugui portar a Ple per a la seva aprovació definitiva i es remeti a Economia i Finances i a la Sindicatura de Comptes.
Això es farà amb un impressionant i sobretot, injustificat, retard en aquesta tramitació del govern actual. Recordem com ens van criticar els socialistes a ICV-EUiA el retard en el Compte General 2008 que nosaltres no vàrem poder aprovar en calendari per manca de majoria suficient. Ara però, aquest "govern" que disposa de majoria absoluta, també ha sobrepassat, de llarg, el calendari legal. Quina excusa posaran? ens culparan a ICV-EUiA del retard, ara que estem a l'oposició? son capaços...
Però, més enllà d'aquest fet, el més important d'aquest procés del Compte General 2009, es que posarà en evidència quines son les xifres reals de l'Ajuntament, ni molt menys les d'aquells que he mencionat al principi i si, clarament, les que ICV-EUiA vàrem explicar fa pocs dies i que estan recollides en un document que posem a disposició de tota la ciutadania. Aquest document el podeu trobar al Cerdanyola.info

Espero que, d'aquesta manera, puguem ajudar, modestament, a esvair els possibles dubtes que tingui qualsevol ciutadà o ciutadana, al respecte.