dijous, 6 de març del 2008

Drets si, xecs no

A l’hora de fer balanç de la darrera legislatura al Govern de l’Estat, em queda un sabor agredolç. Dolç, per les Lleis que el PSOE ha pactat amb l’esquerra, amb IU-ICV i que han servit per avançar cap a la plena autonomia de les persones, la igualtat de gènere o la recuperació de la memòria històrica. Agre perquè, mentrestant, s’acordaven amb la dreta una Reforma Fiscal que baixava els impostos als que tenen més recursos o les Lleis del sector elèctric i del mercat hipotecari que consolidava els privilegis dels poderosos.

No podem permetre, des d’una perspectiva d’esquerres, un nou mandat en el que es pactin amb les esquerres les polítiques socials i, amb la dreta, les polítiques econòmiques. No acceptem el mercadeig de “xecs” del PSOE, primer amb el “xec nadó” de 2.500€ i ara amb els famosos 400€ que afectaria a tothom per igual, fins i tot aquells que, com el Sr. Pizarro, han arribat a cobrar més de 5.000 vegades el salari mínim interprofesional. Penseu que, amb els 5.400 milions d’€ anuals que li costaria aquesta mesura a les arques de l’Estat, es podrien fer 250.000 places públiques de residències per a gent gran o 500.000 d’escola bressol o duplicar les pensions no contributives i arribar al mínim de 1.000€ en les contributives, en definitiva, treballar pels que més ho necessiten.

La gent d’ICVEUiA volem una legislatura de polítiques de drets, defugint de les rebaixes fiscals que comprometen la capacitat de l’Estat d’avançar en el benestar de les persones. Només una forta representació nostre al Congrés garanteix que el PSOE faci polítiques d’esquerres els propers 4 anys.