dimecres, 19 de gener del 2011

Quina “passada” de Tres Tombs!


Aquest diumenge es va celebrar la festa dels Tres Tombs a Cerdanyola. Crec que es de justícia felicitar als Arriers de Sant Antoni per la qualitat de la passada i, per saber trobar cada cop més complicitats entre diverses entitats de la ciutat que, amb la seva participació activa, fan que aquesta festa sigui un dels esdeveniments claus del “calendari de ciutat”.

Llegia ahir, en un mitja de comunicació barceloní, que la passada de Barcelona, al barri de Sant Andreu, també diumenge passat, havia estat un èxit total doncs s’havia pogut reunir un total de 34 carros i carruatges. Un membre dels Arriers, em deia, que havien calculat un total de 40 en la passada de Cerdanyola. Això demostra que s’ha fet una molt bona feina, com dic, per part dels Arriers, però també per diverses entitats, -de tots els àmbits-, que han volgut participar directament en la passada. Però no només cal destacar la quantitat si no també la qualitat. Totes i tots els assistents vàrem poder gaudir d’alguns carros del tot espectaculars i, alhora, representatius del què va ser, tampoc fa tant de temps, Cerdanyola i el conjunt de la comarca.

De ben segur, que hi haurà valoracions de tot tipus (pel recorregut o altres qüestions) però, per sobre de tot crec que cal destacar aquesta implicació total d’entitats i ciutadania en una festa amb unes arrels tan profundes i d’identitat al nostre país.

Només hi poso un petit però a aquesta festa: el govern PSC-CiU, novament, no ha sabut estar a l’alçada de la festa i, per primer cop des que s’ha recuperat aquesta tradició, no ha permès la presència dels Portaveus dels diferents Grups Municipals en el “carro d’autoritats”, incomplint amb el Protocol Institucional aprovat per unanimitat del Ple Municipal fa quatre anys, que estableix que en tots els “Actes de Ciutat”, -i aquest, sens dubte ho és-, han d’estar representats tots els grups municipals de la Corporació. No hi ha cap excusa que pugui justificar aquesta decisió unilateral del govern (la de la manca d’espai segur que no, doncs en aquest “carro d’autoritats” fins i tot i anava una tècnica de l’Ajuntament). Hom pot pensar que el que perseguien l’alcaldessa i la “vice-alcaldessa” era que la ciutadania no veiés al seu costat algun Portaveu per a elles “inoportú”... que cadascú pensi en un/s nom/s possible/s...

Insisteixo, tot i el govern municipal actual...

Felicitats Arriers de Sant Antoni!
Felicitats entitats i ciutadania que heu participat en la Passada dels Tres Tombs de Cerdanyola!